Szaszłyki z grilla to idealne danie! Proste i szybkie. Nie wymagają żadnych zdolności kulinarnych – wystarczy umieć pokroić mięso i warzywa, aby cieszyć się ferią smaków na patyku. Ponadto wyglądają bardzo atrakcyjnie na talerzu i dzięki temu, że są kolorowe możemy być pewni, iż są źródłem cennych witamin i składników odżywczych.

Szaszłyki z grilla

Poniżej przedstawiam moje propozycje na zdrowe szaszłyki z rusztu w kompozycji z sosami (na które przepisy znajdziecie w poprzednich artykułach Akademii Zdrowego Grillowania). Kreatywność- tylko ona Was ogranicza w przygotowaniu tej potrawy.

1) kurczak + ananas + czerwona papryka + sos pesto
2) kiełbasa dobrej jakości + ogórek kiszony + cebula + sos tzatziki
3) oscypek + batat + żółta papryka + konfitura żurawinowa
4) łosoś + awokado + cukinia + sos miętowo-limonkowy
5) indyk + pieczarki + brokuły + sos czosnkowy
6) ziemniak + dynia + bakłażan + sos guacamole
7) krewetki + melon + cukinia + sos guacamole
8) tuńczyk + pomidorki koktajlowe + czarne oliwki + czosnek + sos salsa
9) melon + szynka parmeńska + awokado + sos cytrynowo-bazyliowy
10) polędwica wołowa + papryka jalapeno + ziemniak + sos czosnkowy
Smacznego! 🙂

Szaszłyki z grilla