Soczysta karkówka, wedges z ziemniaków, roladki z cukinii, czy też kotlety z wołowiny z dipem z jogurtowo-ogórkowym? Grillowanie stało się sposobem na udowodnienie swoich umiejętności kulinarnych. Akademia Grillowania została stworzona dla tych, którzy chcą nauczyć się, jak smacznie i profesjonalnie przygotować potrawy.

BBQ stało się od kilku lat okazją do rozwijania umiejętności kulinarnych oraz spędzania wolnego czasu w gronie najbliższej rodziny i przyjaciół. Przepis na udane garden party obfitujące w oryginalne i zdrowe dania, zalety dobrego sprzętu oraz sposoby przypiekania na ruszcie? To tylko niektóre z umiejętności, które można nabyć w ramach warsztatów Akademii Grillowania organizowanych przez firmę Weber.

Akademia Grillowania

Członkowie Akademii Grillowania poznają zarówno w teorii, jak i w praktyce tajniki grillowania pod pokrywą na rożnie gazowym, węglowym i elektrycznym. Dowiedzą się również, jakie akcesoria wykorzystać, aby przygotować smacznie wyglądające, wymarzone potrawy w łatwy i szybki sposób. Ponadto, nauczą się przygotowywać wielodaniowe menu z potraw przyrządzonych na grillu.

Uczestnicy Akademii będą pracować w niewielkich grupach. Cennych wskazówek udzielą im profesjonaliści, którzy będą czuwać na tym, by każdy nauczył się samodzielnego przygotowania wielodaniowego menu przyrządzonego na grillu. Zajęcia zakończą się degustacją sporządzonych potraw z grilla, która pozwoli zweryfikować zdobyte umiejętności.

Zabawa, kulinarne eksperymenty, precyzja i… dobry smak. Te słowa oddają atmosferę Akademii Grillowania. Nowe metody sporządzania potraw na ruszcie to znak jakości marki Weber. Firma, podczas jednodniowego kursu, zapewnia uczestnikom stanowiska do gotowania oraz fartuchy.

Akademia Grillowania