Grill360 Przepisy Chili Con Carne – Pomysł na danie z grilla Weber

Chili Con Carne – Pomysł na danie z grilla Weber

decofire
0 1671
Chili Con Carne – Pomysł na danie z grilla Weber
Przedstawiamy pomysł na pyszne danie z grilla. Tym razem tradycyjne pikantne Chili Con Carne. Idealnie na obiad lub kolację. W przepisie został wykorzystany specjalny kociołek żeliwny ( Dutch Oven ), który idealnie nadaje się do przyrządzania tego typu dań.

Chili Con Carne

Chili Con Carne Składniki:
  • 200 g białej fasoli
  • 1 kg łopatki wołowej
  • 2 czerwone papryczki chilli
  • 2 zielone papryczki chilli
  • 6 szarlotek
  • 6 ząbków czosnku
  • 3 marchewki
  • olej
  • ½ butelki czerwonego wina
  • 3 liście laurowe
  • 2 łyżki stołowe słodkiej papryki
  • 2 łyżki stołowe kminu rzymskiego
  • 2 puszki pomidorów bez skóry
  • 500 ml wody
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • śmietana do podania
Przygotowanie:
W kuchni:

Namocz fasolę na noc. Odlej wodę i opłucz ziarna kilka razy. Pokrój mięso w kostkę.

Umyj papryczki, obierz szalotkę, czosnek, marchew i wszystko pokrój w kostkę.

Na grillu:

Rozgrzej grilla do 200 stopni. Umieść Duch Oven pośrodku rusztu i rozgrzewaj przez 10 minut.

Wlej trochę oleju i podsmaż warzywa.

Opal mięso ze wszystkich stron.

Wlej wino i podgotuj przez 15 minut pod przykrywką.

Dodaj liście laurowe, przyprawy, pomidory i wodę.

Przykryj i zostaw na godzinę.

Spróbuj i dopraw wedle uznania. Podawaj ze śmietaną.

Czas przygotowania:

90 minut

Metoda grillowania:

Bezpośrednia

Akcesoria:

Kociołek żeliwny 

GD Star Rating
loading...
Chili Con Carne - Pomysł na danie z grilla Weber, 5.0 out of 5 based on 3 ratings