Grill360 Przepisy Czarny dorsz

Czarny dorsz [PRZEPIS]

decofire
0 62
Czarny dorsz [PRZEPIS]

Ryba z grilla? Czemu nie. Na ruszcie świetnie sprawdzi się czarny dorsz. Sprawdź, jak go przygotować. Ten prosty przepis z pewnością zaskoczy Twoich gości. 

Czarny dorsz – składniki:

– dorsz
– sól, pieprz
– dymka
– olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia (4 łyżki)
– miód (1 łyżeczka)
– cytryna (połówka)
– cukinia

dorsz

Czarny dorsz – przygotowanie:

Dorsza posól i popierz. Cukinię posól i połóż na ruszcie.

dorsz

Dressing przygotuj z oleju rzepakowego, soku z cytryny, miodu i dymki. Wyciśnij sok z połówki cytryny, dodaj dymkę lub szczypiorek oraz łyżkę miodu. Całość posól. Sos przelej do słoika, zakręć i szejkuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Zobacz też: Sałatka z grillowanych warzyw 

Rybę i cukinię przełóż na talerz. Całość polej przygotowanym wcześniej sosem.

Smacznego!

 

GD Star Rating
loading...

PODOBNE ARTYKUŁY

Grillowany bakłażan [PRZEPIS]

decofire
0 29
Ziemniaki Hasselback [PRZEPIS]

decofire
0 105