Grill360 Przepisy Grillowanie na słodko Grillowana lemoniada

Grillowana lemoniada [PRZEPIS]

decofire
0 1839
Grillowana lemoniada [PRZEPIS]

Chcesz zaskoczyć gości oryginalnym podejściem do grilla? Nic prostszego. Postaw na najnowsze grillowe trendy. Zaskoczymy Cię – wcale nie chodzi o steki. Tym razem na stole pojawi się… grillowana lemoniada!

Składniki:

  • kilka dużych cytryn
  • szklanka brązowego cukru
  • 4 szklanki wody
  • 4 szklanki lodu

Przygotowanie:

Cytryny umyj i pokrój na plastry. Posyp je cienką warstwą cukru z obu stron. Tak przygotowane owoce połóż na grilla i poczekaj około 5-10 minut, aż cukier się skarmelizuje (cytryna zmięknie i puści sok).

Cytryny

Zobacz też: Grill na słodko – letnia alternatywa tradycyjnego grillowania

Zdejmij cytryny z rusztu i odstaw na około 10 minut. Wyciśnij sok z grillowanych owoców do dzbanka, dodaj cukier i kilka plastrów świeżej cytryny. Zalej to wodą mineralną i dodaj lód. Mieszaj aż do rozpuszczenia się cukru.

Lemoniadę serwuj na zimno. Przed podaniem najlepiej ją schłodzić przez około godzinę w lodówce.

Szukasz oryginalnych przepisów na grilla? Wejdź na nasz kanał na YouTubie!

GD Star Rating
loading...

PODOBNE ARTYKUŁY