Grill360 Przepisy Grillowanie ryb Halibut i pstrąg łososiowy z grilla

Halibut i pstrąg łososiowy z grilla [PRZEPIS]

decofire
0 5
Halibut i pstrąg łososiowy z grilla [PRZEPIS]

Masz ochotę na rybę z grilla? Marek Siol z Hungry Eyes i Michał Dobosz z Grill360 polecają wędzonego halibuta i pstrąga łososiowego. Zobacz przepis!

Halibut i pstrąg z grilla – składniki:

  • filet pstrąga łososiowego
  • kawałek halibuta (3 cm grubości)
  • sól morska 50 g
  • koperek
  • 1 pęczek

ryba z grilla

Halibut i pstrąg z grilla – przygotowanie:

Ryby oprósz solą i posiekanym koperkiem. Zostaw na 10 minut.

Po tym czasie opłucz je wodą, osusz i delikatnie posyp koperkiem.

Zobacz też: Okoń z grilla

Ryby należy wędzić w 150 stopniach przez około 40 minut.

Halibuta i pstrąga łososiowego z grilla podawaj z masłem i cytryną.

Smacznego!

 

GD Star Rating
a WordPress rating system

PODOBNE ARTYKUŁY

Ziemniaki z grilla [PRZEPIS]

decofire
0 7
Czosnkowy kurczak z rożna [PRZEPIS]

decofire
0 5