Grill360 ma przyjemność przedstawić – Julian Karewicz, człowiek o stu twarzach, wszechstronnie uzdolniony, zamiłowany grillmaster, lubujący się w stekach i nie tylko. Julian w swej gastronomicznej karierze ”z niejednego pieca jadał chleb”.

Wszystko zaczęło się od pracy jako kelner; jak wiadomo, początki zawsze bywają trudne. Zapytany: ”Jakie wspomnienie wiąże z pierwszą pracą” z uśmiechem na twarzy odpowiada: ”Dziesięć piw, które zamiast na stoliku klienta, wylądowały na jego koszuli”. Przebojowy start wcale nie zaprzepaścił dalszego rozwoju Juliana, a on sam zaczął zdobywać kulinarne szczeble niczym prawdziwy himalaista. Kolejnym krokiem były podróże; te małe i duże.

Julian Karewicz – Doświadczenie i wiedza

Kręcenie pizzy w stolicy Szkocji, bycie szefem kuchni w japońskiej restauracji, nauki u najlepszych niemieckich grillmasterów. Wiele dróg, kuchni i niecodziennych smaków, sprawiło że Julian stał się doświadczonym i pewnym siebie kucharzem, który pragnie dziś dzielić się swoją wiedzą z innymi. Obecnie concept manager w lokalu Solec 44, head grill master w bezapelacyjnie renomowanej marce Weber Grill, a dziś? Autor tekstów dla pierwszej polskiej internetowej gazety o BBQ, Grill360. Mamy szczęście, zostać kulinarną oazą Julka, który raz po raz zasypie nas swoimi przepisami, opiniami i poradami na temat ulubionych potraw z grilla.

Julian Karewicz tekstu Monika