Grill360 Aktualności ze świata grillowania Kokosowe naleśniki z grilla

Kokosowe naleśniki z grilla [PRZEPIS]

Kokosowe naleśniki z grilla [PRZEPIS]

Pora na deser! Michał Dobosz i Kacper Salzman polecają kokosowe amerykańskie naleśniki z ananasem. Sprawdź przepis na pyszny deser z grilla.

Kokosowe naleśniki z grilla – składniki:

  • ananas
  • 400 ml whisky
  • 200 g brązowego cukru
  • odrobina kawy
  • wiórki kokosowe
  • jajko
  • 400 ml mleka kokosowe
  • 100 ml mleka
  • 200 g mąki
  • olej

Zobacz też: Grillowane Ananasy – pyszny deser z grilla

Kokosowe naleśniki z grilla – przygotowanie:

Whisky irlandzką Jameson łączymy z brązowym cukrem i kawą. Odstawiamy na boczny palnik na grillu.

Ananasa obieramy ze skóry i kroimy na duże kawałki. Smarujemy owoc olejem i grillujemy przez kilka minut na ruszcie.

naleśniki

Jajko ubijamy z brązowym cukrem. Dodajemy mleko kokosowe i odrobinę mleka. Całość ubijamy. Dodajemy mąkę i ponownie ubijamy. Na koniec do przygotowanego ciasta dodajemy wiórki kokosowe. Zgrillowanego ananasa wrzucamy do sosu z whisky i odstawiamy.

naleśniki

Na patelni posmarowanej oliwą smażymy naleśniki. Usmażone pancakesy podajemy z kawałkami ananasa, polane wcześniej przygotowanym sosem i posypane wiórkami kokosowymi.

Smacznego!

Zobacz ten przepis na naszym kanale na YouTubie!

GD Star Rating
loading...

PODOBNE ARTYKUŁY