Kolorowe warzywa z woka – przepisy na dania z grilla Weber
15 min 2 osoby <30 zł

Kolorowe warzywa z woka – przepisy na dania z grilla Weber

Grillowane warzywa są szybkie i proste w przygotowaniu. Idealne dla tych, którzy dbają o szczupłą sylwetkę jak i dla tych, którzy nie mają dużo czasu na przygotowywanie posiłków. Przedstawiamy kolejny przepis na dania z grilla Weber, tym razem z użyciem woka. Prawdziwie wiosenne i zdrowe danie, które przyrządzisz w kilka minut! Kolorowe warzywa z woka z pewnością Ci posmakują!

Warzywa z grilla są idealnym dodatkiem do wszelkich grillowanych mięs. Mogą znaleźć zastosowanie jako chrupiąca przystawka lub uzupełnienie dania głównego. Są niezwykle proste w przygotowaniu i posiadają niezwykłą głębie smaku.

Składniki

  • 200 g cukinii
  • 1 ząbek czosnku cały obrany
  • 200 g kopru włoskiego
  • 100 g papryki czerwonej
  • 100 g papryki żółtej
  • 50 g czerwonej cebuli
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 50 ml bulionu z warzyw
  •  Gruboziarnista sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Cukinię, koper włoski i papryki pokroić na paski o szerokości 1 cm.
  2. Cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę.
  3. Oliwę wlać do gorącego woka, zaczekać, aż zacznie lekko skwierczeć.
  4. Wrzucić wszystkie warzywa do woka i podsmażyć al dente.
  5. Po około dwóch minutach dodać rozmaryn.
  6. Doprawić warzywa do smaku bulionem, solą i pieprzem.

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Sałatka z grillowanych warzyw 30 min 2 osoby Wideo Sałatka z grillowanych warzyw
Sałatka z serem halloumi i grillowanymi warzywami 30 min 2 osoby Sałatka z serem halloumi i grillowanymi warzywami
Tajskie curry warzywne z grilla 45 min 4 osoby Wideo Tajskie curry warzywne z grilla