Kolorowe warzywa z woka – przepisy na dania z grilla Weber
Grillowane warzywa są szybkie i proste w przygotowaniu. Idealne dla tych, którzy dbają o szczupłą sylwetkę jak i dla tych, którzy nie mają dużo czasu na przygotowywanie posiłków. Przedstawiamy kolejny przepis na dania z grilla Weber, tym razem z użyciem woka. Prawdziwie wiosenne i zdrowe danie, które przyrządzisz w kilka minut! Kolorowe warzywa z woka z pewnością Ci posmakują!
Warzywa z grilla są idealnym dodatkiem do wszelkich grillowanych mięs. Mogą znaleźć zastosowanie jako chrupiąca przystawka lub uzupełnienie dania głównego. Są niezwykle proste w przygotowaniu i posiadają niezwykłą głębie smaku.
Składniki
- 200 g cukinii
- 1 ząbek czosnku cały obrany
- 200 g kopru włoskiego
- 100 g papryki czerwonej
- 100 g papryki żółtej
- 50 g czerwonej cebuli
- 1 gałązka rozmarynu
- 50 ml oliwy z oliwek
- 50 ml bulionu z warzyw
- Gruboziarnista sól, pieprz
Przygotowanie:
- Cukinię, koper włoski i papryki pokroić na paski o szerokości 1 cm.
- Cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę.
- Oliwę wlać do gorącego woka, zaczekać, aż zacznie lekko skwierczeć.
- Wrzucić wszystkie warzywa do woka i podsmażyć al dente.
- Po około dwóch minutach dodać rozmaryn.
- Doprawić warzywa do smaku bulionem, solą i pieprzem.