Grill360 Przepisy Czosnkowy kurczak z rożna

Czosnkowy kurczak z rożna [PRZEPIS]

decofire
0 6
Czosnkowy kurczak z rożna [PRZEPIS]

Szukasz przepisu na kurczaka z grilla? Dobrze trafiłeś! Michał Dobosz poleca kurczaka czosnkowego grillowanego na rożnie. Sprawdź przepis.

Czosnkowy kurczak z rożna – składniki:

  • kurczak (max 1,5 kg)
  • 1 l wody
  • 1 łyżka soli
  • 1 opakowanie czosnku suszonego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka czosnku suszonego
  • 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku

kurczak

Czosnkowy kurczak z rożna – przygotowanie:

Wodę, czosnek suszony i sól wymieszaj. Zanurz kurczaka w zalewie i zostaw na całą noc. Przed grillowaniem osusz mięso.

kurczak

Przygotuj marynatę z oleju rzepakowego, czosnku, miodu i posiekanego tymianku. Całość wymieszaj.

Kurczaka natrzyj połową marynaty, a resztę odłóż do polewania mięsa w trakcie grillowania.

Zobacz też: Jak zrobić marynatę do kurczaka?

kurczak

Grilluj przez 2 godziny. Mięso powinno mieć w środku temperaturę 85 stopni C. Możesz to sprawdzić przez sondę do grilla.

kurczak

Smacznego!

 

GD Star Rating
loading...

PODOBNE ARTYKUŁY

Ziemniaki z grilla [PRZEPIS]

decofire
0 7