Grill360 Przepisy Kurczak z rożna

Kurczak z rożna [PRZEPIS]

decofire
0 14
Kurczak z rożna [PRZEPIS]

Kurczak z rożna to klasyka każdego weekendowego grilla. Michał Dobosz i Kacper Salzman mają dla Ciebie przepis na kurczaka po marokańsku z rożna. Sprawdź. 

Kurczak z rożna – składniki:

  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • ¼ łyżeczki zmielonego ziela angielskiego
  • cytryny
  • rozmaryn
  • cebula

 

Kurczak z rożna – przygotowanie:

Kurczaka zamarynuj w przyprawach (sól, pieprz, kurkuma, kolendra, kmin rzymski, ziele angielskie, gałka muszkatołowa). Odstaw do lodówki na około 2 godziny.

Mięso posyp resztą przypraw. Nafaszeruj kurczaka cebulą i cytryną.

kurczak rożno

Mięso zwiąż w kilku miejscach. Grilla nagrzej do 160 stopni.

kurczak rożno

Zobacz też: Jak zrobić marynatę do kurczaka?

Kurczaka nadziej na rożen. Mięso polej olejem. Zostaw na grillu na około 1,5 godziny.

 

Smacznego!

 

GD Star Rating
a WordPress rating system

PODOBNE ARTYKUŁY

Jak zrobić pałki z kurczaka jerk? [PRZEPIS]

decofire
0 21
Zupa Tom Kha [PRZEPIS]

decofire
0 11