Grillowanie jest możliwe tylko wtedy, kiedy jest ciepło? Bzdura! Dzięki nowoczesnym urządzeniom, które proponuje marka Weber, grillować możemy przez cały rok i żadne warunki atmosferyczne w tym nie przeszkodzą.

Miesiącem, kiedy zwykle odkopujemy swoje grille i wyruszamy z nimi na łono natury jest maj. Długi weekend sprzyja spotkaniom i wspólnemu biesiadowaniu przy smacznych przekąskach przygotowanych z grilla. Trwa to zwykle do zakończenia wakacji, później grill znowu zostaje skrzętnie schowany, aż do następnej Majówki.

Nowoczesny i inteligentny – na każda pogodę

Pewnie nie raz podczas długich zimowych wieczorów pomyśleliście o zapachu pieczonego mięsa na ruszcie, ale chwilę później pojawiła się myśl: “no tak, jest zima, więc grillowanie przy takiej pogodzie odpada”. Mamy dobrą wiadomość: grillowanie zimą jest najbardziej możliwe!

Produkty marki Weber są produkowane w Chicago oraz Illinois i testowane tam w ekstremalnych warunkach pogodowych – od śnieżnych zim, po gorące i wilgotne lata. Grille tej marki doskonale przechodziły testy i spełniały swoją rolę przy każdej pogodzie. Wszystko dzięki specjalnej pokrywie Weber, która została zaprojektowana na zasadzie odbicia temperatury.

Grillowanie zimą – Grilluj kiedy i gdzie zechcesz

Kiedy na zewnątrz jest mroźno – możesz ogrzać się przy cieple swojego grilla i dopilnować aby wszystko dopiekło się do pożądanego efektu. Kiedy pada deszcz – jeśli masz możliwość – możesz schować się w pomieszczeniu, a grill będzie pracował za ciebie. Możesz mieć pewność, że mimo niesprzyjających warunków atmosferycznych, twoje potrawy nie stracą aromatu i będą odpowiednio zabezpieczone oraz przygotowane.

Teraz możesz urządzać spotkania ze znajomymi przy grillu o każdej porze roku i bez względu na temperaturę.

Grillowanie zimą Grill360 porady