Grillowana cukinia i białe szparagi
30 min 2 osoby <30 zł Wideo

Grillowana cukinia i białe szparagi

Organizujesz grilla dla znajomych, a wśród nich są wegetarianie? Postaw na warzywa. Michał Dobosz i Marek Siol polecają grillowaną cukinię i białe szparagi. Sprawdź, jak je przygotować.

„Białe szparagi są bardziej włókniste niż zielone. Pamiętajmy, że aby oddzielić łykowatą część, łamiemy je w dowolnym miejscu, tam, gdzie po naciśnięciu łamie się szparag.” Marek Siol

Piękno grillowania tkwi w prostocie! Nawet z pozoru niewyszukane dania mogą smakować obłędnie, kiedy przyrządzimy je w odpowiedni sposób. Tak jest właśnie ze szparagami i cukinią – niewielki dodatek w postaci dobrej jakości oliwy, miodu i pietruszki, nadają dodatkowych nut smakowych, zmieniając zwykłe warzywa w prawdziwie królewskie danie.

Składniki

  •  białe szparagi
  •  cukinia
  •  oliwa
  •  miód
  •  pietruszka

Przygotowanie:

  1. Szparagi obierz. Cukinię przetnij na pół. Pietruszkę posiekaj.
  2. Warzywa posól, posmaruj miodem. Wrzuć na grilla.
  3. Grilluj 7 minut z każdej strony.
  4. Warzywa połóż na talerzu i udekoruj pietruszką.

Przepis wideo:

play

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Grillowany bakłażan 15 min 2 osoby Wideo Grillowany bakłażan
Czarny dorsz 30 min 2 osoby Wideo Czarny dorsz
Sałatka z grillowanych warzyw 30 min 2 osoby Wideo Sałatka z grillowanych warzyw

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *