Halibut i pstrąg łososiowy z grilla
45 min 1 osoba <120 zł Wideo

Halibut i pstrąg łososiowy z grilla

Marek Siol z Hungry Eyes i Michał Dobosz z Grill360 zapraszają na smaczny i prosty przepis – ryba z grilla w postaci pstrąga i halibuta to prawdziwy hit! Spróbuj!

„Ryby z grilla posyp obficie solą i zostaw na 10 – 15 minut. Rybę wędzimy tak, aby miała przestrzeń dookoła, a dym cały czas cyrkulował. ” Marek Siol

Ryba z grilla to doskonały pomysł na szybkie danie. Pstrąg lub halibut grillują się błyskawicznie, dzięki czemu możesz przygotować je na wypadek niespodziewanej wizyty gości. Dodatkowo ryby zawierają wiele kwasów Omega 3, dzięki czemu są nie tylko pyszne, ale też bardzo zdrowe.

Składniki

  •  filet pstrąga łososiowego
  •  kawałek halibuta (3 cm grubości)
  • 50 g sól morska
  •  1 pęczek koperku

Przygotowanie:

  1. Ryby oprósz solą i posiekanym koperkiem. Zostaw na 10 minut.
  2. Po tym czasie opłucz je wodą, osusz i delikatnie posyp koperkiem.
  3. Ryby należy wędzić w 150 stopniach przez około 40 minut. 
  4. Halibuta i pstrąga łososiowego z grilla podawaj z masłem i cytryną.
Ryba z grilla została przygotowana na grillu na pellet marki Broil King.

 

Przepis wideo:

play

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Czarny dorsz 30 min 2 osoby Wideo Czarny dorsz
Łosoś z grilla z czarnym ryżem 45 min 2 osoby Łosoś z grilla z czarnym ryżem
Grillowany łosoś z sałatką z pieczonych ziemniaków 45 min 2 osoby Grillowany łosoś z sałatką z pieczonych ziemniaków

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *