Halibut i pstrąg łososiowy z grilla
Marek Siol z Hungry Eyes i Michał Dobosz z Grill360 zapraszają na smaczny i prosty przepis – ryba z grilla w postaci pstrąga i halibuta to prawdziwy hit! Spróbuj!
„Ryby z grilla posyp obficie solą i zostaw na 10 – 15 minut. Rybę wędzimy tak, aby miała przestrzeń dookoła, a dym cały czas cyrkulował. ”
Marek Siol
Ryba z grilla to doskonały pomysł na szybkie danie. Pstrąg lub halibut grillują się błyskawicznie, dzięki czemu możesz przygotować je na wypadek niespodziewanej wizyty gości. Dodatkowo ryby zawierają wiele kwasów Omega 3, dzięki czemu są nie tylko pyszne, ale też bardzo zdrowe.
Składniki
- filet pstrąga łososiowego
- kawałek halibuta (3 cm grubości)
- 50 g sól morska
- 1 pęczek koperku
Przygotowanie:
- Ryby oprósz solą i posiekanym koperkiem. Zostaw na 10 minut.
- Po tym czasie opłucz je wodą, osusz i delikatnie posyp koperkiem.
- Ryby należy wędzić w 150 stopniach przez około 40 minut.
- Halibuta i pstrąga łososiowego z grilla podawaj z masłem i cytryną.
Ryba z grilla została przygotowana na grillu na pellet marki Broil King.