fbpx
Grill360 Przepisy Jaki alkohol wybrać do potraw z grilla - porady

Porady jaki alkohol wybrać do potraw z grilla

Czym byłoby grillowanie bez odpowiednio dobranych trunków, podkreślających smak grillowanych potraw? Niestety dobór właściwego alkoholu na grilla, nawet prawdziwym smakoszom przysparza niemało trudności. Dlatego śpieszymy z pomocą - szukajcie porad w naszych artykułach!
Alkohole i inne napoje do potraw z grilla

decofire
0 3382
Planując grilla, skupiamy się przede wszystkim na przekąskach i daniach głównych, które wrzucimy na ruszt. Tymczasem nie mniejsze znaczenie ma to, co do tych...
Poncz z grillowanych owoców na bazie cydru, soku z tłoczonych jabłek i żubrówki

decofire
0 3235
Kto powiedział, że grillowanie to tylko karkówka i szaszłyki? Grill360 po raz kolejny udowadnia, że jedyne co nas ogranicza podczas BBQ to nasza wyobraźnia....
Alkohol na grilla musi podkreślać smak grillowanych mięs, ryb, owoców morza i innych pyszności. Odpowiednio dobrany, sprawia że jedzenie smakuje jeszcze bardziej wyśmienicie, zaś samo spotkanie przy grillu jest o wiele przyjemniejsze.

Jaki alkohol na grilla?

Popularnym trunkiem, często kojarzonym z grillowaniem jest piwo - zimne, jasne i lekkie. Jednakże smak ryb najlepiej podkreśla białe, wytrawne wino. Z kolei do tłustych mięs jak choćby wołowiny - to czerwone będzie pasowało idealnie. Jeżeli grillujemy owoce, warto ich smak wzbogacić, kosztując słodkie, czerwone wino - niektórzy preferują też szampana. Inną, ciekawa alternatywą jest wykonanie własnego - owocowego ponczu na bazie cydru. Jaki alkohol na grilla wybierzemy jest bardzo indywidualną kwestią, jednak pamiętajmy by zadbać o upodobania wszystkich gości. Dlatego jeżeli ktoś nie lubi piwa, czy wytrawnego wina, zadbajmy o to, aby na stole znalazł inny, alternatywny trunek.

Pamiętaj - ekspert grill360.pl chętnie odpowie na Twoje pytania i z przyjemnością Ci doradzi w kwestiach grillowo-alkoholowych! :)zapytaj eksperta grill360

SOCIAL MEDIA

AKTUALNOŚCI

Okoń z grilla [PRZEPIS]

decofire
0 391
Nie masz pomysłu na obiad? Postaw na rybę z grilla. Michał Dobosz i Kacper Salzman polecają labraksa pieczonego na desce cedrowej z ziołami. Spróbuj...

GRILLE GAZOWE