fbpx
Grill360 Przepisy Owoce morza z grilla

Przepisy na owoce morza z grilla

Dowiedz się jak przyrządzić na grillu przepyszne owoce morza i zaskoczyć najbliższych! Czas na spróbowanie nowych smaków i odrobinę egzotyki na talerzu!
Przegrzebki z grilla z puree z bakłażana, popcornem i solonym karmelem

decofire
0 1454
Jeśli poszukujecie dania na wyjątkową okazję a na twarzach waszych gości chcecie zobaczyć zachwyt, przygotujcie jedne z najsmaczniejszych owoców morza - przegrzebki. Przegrzebki...
Jak grillować ryby i owoce morza – Praktyczne porady

decofire
0 2260
Grillowanie ryb i owoców morza, może wydawać się całkiem proste. Jednak, aby ryba była zawsze dobrze przyrządzona na ruszcie, należy przestrzegać kilku zasad....
Stek Filet Mignon z guacamole krabowym – przepisy na dania z grilla Weber

decofire
0 1737
Filet Mignon - składniki:Na guacamole:duża łagodna papryka chili (najlepiej poblano, długość 12-15 cm) miąższ 1 awokado, pokrojony w kostkę 50 g białego sera,...
Sushi z grilla – Jak przygotować?

decofire
0 3420
Oryginalny pomysł na potrawę z grilla? Sushi z grilla. Ten japoński specjał występuje w wielu wersjach smakowych. Aby uzyskać całkiem nową odsłonę tej potrawy,...
Owoce morza z grilla – Porady Grill360

decofire
0 3552
Jeśli myślimy o grillowaniu, zwykle na myśl przychodzą nam kiełbaski i kurczak. Tymczasem potrawy przyrządzane na grillu nie muszą ograniczać się tylko do tych...
Sea food cataplana, czyli ryby, muszle, homary po portugalsku

decofire
0 4161
Sea food cataplana - Składniki:100 g kiełbasy chorizo 8 świeżych małży 1 filet z dorsza 8 obranych krewetek 8 młodych ziemniaków w skórce ...
Stir-fry z kalmarów w sosie ostrygowym

decofire
0 2945
Czas spróbować czegoś nowego. Co powiesz na kalmary? Jeżeli tylko posiadasz wok na grilla, masz okazję na przyrządzenie wyjątkowego Stir-fry z kalmarów w...
Owoce morza z grilla to świetny pomysł na zdrową, smaczną i dosyć oryginalną przekąskę. W Polsce na pewno nie jadamy ich tak często jak mięs, zaś ich grillowanie wcale nie powinno przysporzyć nikomu więcej trudności. Poznajcie wspaniałe metody na grillowanie darów morza, które dobrze przyrządzone mogą okazać się prawdziwym rarytasem.

Kalmary z grilla

Kalmary możesz kupić gotowe do spożycia lub samemu je przygotować, usuwając ramiona od strony głowy, razem z otworem gębowym, a następnie wkładając palec do tuby i usuwając wszystko co jest w środku. Ważne aby umyć je pod bieżącą wodą przed spożyciem, a potem zanurzyć w marynacie (np. olej rzepakowy i cytryna). Na grill360 znajdziecie oryginalny przepis na Stir-fry z kalmarów w sosie ostrygowym. Pomimo, że po samej nazwie przepis może wydawać się skomplikowany, w rzeczywistości potrzebujesz oprócz kalmarów tylko: sezam, olej, cebulę, czosnek i 3 łyżki sosu ostrygowego. Wykonanie tego typu potrawy może okazać się bardzo inspirujące. Życzymy satysfakcjonującego efektu końcowego!

Owoce morza z grilla - porady

Na naszej stronie znajdziesz również przepis jak zrobić sushi z grilla. Oprócz tego znajdziesz mnóstwo porad, dotyczących grillowania poszczególnych owoców morza jak: ośmiorniczki, krewetki, homary, czy wspomniane wcześniej kalmary. Przekonaj się, że to wcale nie jest trudne!

Masz pytania? Skorzystać z bezpłatnej porady naszego eksperta!

SOCIAL MEDIA

AKTUALNOŚCI

Okoń z grilla [PRZEPIS]

decofire
0 628
Nie masz pomysłu na obiad? Postaw na rybę z grilla. Michał Dobosz i Kacper Salzman polecają labraksa pieczonego na desce cedrowej z ziołami. Spróbuj...

GRILLE GAZOWE