fbpx
Grill360 Przepisy Soczyste steki z grilla

Soczyste steki z grilla - porady i przepisy

Soczysty i chrupiący stek na masełku z dodatkiem czosnku jest prawdziwym grillowym rarytasem. Jednak nie wystarczy wrzucić na ruszt przypadkowego kawałka wołowiny, aby osiągnąć ten efekt. Należy nauczyć się jak wybierać mięso, jak je przyprawić i w końcu co nieco na temat samej techniki grillowania steków. Te wszystkie informacje znajdziesz u nas, dzięki czemu będziesz mógł się stać prawdziwym mistrzem steków!
Stek Tomahawk z masłem cytrynowym i miętą

decofire
0 822
Pogoda dopisuje, sezon grillowy trwa w najlepsze a my mamy dla Was kolejny pomysł na letnie grillowanie. Na ruszcie grilla ląduje porządny kawał...
Stek Ribeye podany z sosem chimichurri z dodatkiem ananasa

decofire
0 1138
Przedstawiamy kolejna propozycję dla fanów grillowanej wołowiny. Tym razem stawiamy na naszą polską wołowinę, która na ruszt nadaje się idealnie. Michał Dobosz i...
Tania alternatywa dla fanów steków – co to są bistro steki i jak je przyrządzić?

decofire
0 2197
Każdy kto jest fanem steków zna doskonale takie pojęcia jak  Ribeye, New York, czy Filet Mignon. To nazwy bardzo cenionych cięć stekowych. Jednocześnie...
Stek z Rostbefu QUADRILLAGE z sosem Serowo-Pieprzowym

decofire
0 1673
Wydaje się Wam przygotowanie idealnego steku jest trudne i zajmuje dużo czasu? Nic bardziej mylnego! Michał Dobosz i Julian Karewicz udowodnią, że pyszny...
T-Bone Stek z grillowanymi warzywami i sosem czosnkowym

decofire
0 2117
Przyrządzanie steków sprawia mi ogromną frajdę, wobec tego przygotowałem dla Was kolejną solidną porcję wołowiny z dodatkami w postaci aromatycznych ziemniaczków, pieczarek, papryki...
Stek New York na sałacie z dressingiem z niebieskiego sera pleśniowego

decofire
0 2456
Przepis na udany rodzinny obiad lub wyjątkową okazję? Wyszukane danie, które zachwyci bliskich nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Stek New York pięknie wygląda...
Stek Tomahawk Ribeye z grillowaną kukurydzą

decofire
0 2960
Przepis na udany wieczór w męskim gronie? Zimne piwo i stek Tomahawk Ribeye!Tym razem postanowiłem przygotować proste lecz efektowne danie, które z pewnością zostanie...
Marynata do mięsa, czyli potrawa idealna – Porady Grill360

decofire
0 2596
Podniesie walory smakowe każdego mięsa wrzuconego na ruszt. Wystarczy, aby mięso poleżało w miksturze całą noc, a na następny dzień nasze kubki smakowe odkryją...
T-bone steak wyserwowany z zmrożonym podwędzonym masłem whisky

decofire
0 1723
T-bone steak - Składniki:500 gramowy, sezonowany T-bone steak Masło 100 ml whisky torfowej Sól Pieprz Oliwa Drewienka Weber whiskyT-bone steak - Sposób przygotowania:...
Steki z grilla cieszą się ogromną popularnością podczas amerykańskich Barbecue Parties, jednak są uwielbiane także w Polsce. Dobrze przyrządzony stek jest prawdziwym rarytasem. Jednak, żeby umieć go perfekcyjnie przygotować, trzeba opanować kilka podstawowych zasad, które przedstawiamy tutaj w naszych artykułach z przepisami i poradami.

Rodzaje steków

Jak zapewne domyślasz się, stek stekowi nierówny. Nasz ekspert pokazuje jak wykonać Stek Tomahawk Ribeye z grillowaną kukurydzą (antrykot), T-Bone Stek z grillowanymi warzywami i sosem czosnkowym, czy Stek New York na sałacie z dressingiem z niebieskiego sera pleśniowego. Steki z grilla dają ogromne pole do popisu jeżeli chodzi o kulinarne umiejętności, a także zwykłą pomysłowość.

Jak zrobić dobry stek z grilla?

Czytając nasze artykuły z poradami na pewno wkrótce opanujesz sztukę robienia perfekcyjnych steków. Co ciekawe wystarczy jedynie 20 minut, by na talerzu posiadać soczysty i chrupiący kawałek mięsa. Odpowiednie przyprawienie odgrywa tutaj znaczącą rolę. Następnie pieczemy stek krótko w bardzo wysokiej temperaturze. Grunt to nauczenie się jak długo, z której strony i w jakiej temperaturze dopiekać stek, by osiągnąć wymarzony efekt. Jedni wolą stek lekko krwisty, inni preferują, gdy jest wypieczony do reszty. Aby sprostać oczekiwaniom swoich gości, powinieneś najpierw je poznać. W artykule - “Stek z Rostbefu QUADRILLAGE z sosem Serowo-Pieprzowym”, Michał Dobosz zdradza tajniki pieczenia steku.

Jeżeli temat jest dla Ciebie nowy, pewnie w Twojej głowie pojawi się wiele pytań. Chętnie odpowiemy Ci na nie! Zapytaj eksperta grill360!

SOCIAL MEDIA

AKTUALNOŚCI

Okoń z grilla [PRZEPIS]

decofire
0 72
Nie masz pomysłu na obiad? Postaw na rybę z grilla. Michał Dobosz i Kacper Salzman polecają labraksa pieczonego na desce cedrowej z ziołami. Spróbuj...

GRILLE GAZOWE