fbpx
Grill360 Przepisy Wędzone potrawy z grilla

Wędzone potrawy z grilla - inspirujące przepisy

Dowiedz się w jaki sposób dobrze wędzić za pomocą grilla z pokrywą lub wędzarni. Marynowane i podwędzane skrzydełka BBQ mogą okazać się Twoja specjalnością! Do dzieła!
Marynowane i podwędzane skrzydełka BBQ

decofire
0 3762
Faworyt podczas grillowych imprez, podstawowy składnik niedzielnej zupy i sprzymierzeniec w walce o zgrabną sylwetkę – kurczak, bo o nim dziś mowa, wylądował...
Wędzenie za pomocą grilla – nowa europejska tendencja

decofire
0 5904
Wędzenie za pomocą grilla staje się coraz bardziej popularną metodą przygotowywania potraw. Tendencja ta przyszła z zachodu, a teraz rozpowszechnia się w krajach europejskich.Jak...
Wędzone potrawy z grilla posiadają specyficzny smak i aromat, zaś sam proces wędzenia nadaje niepowtarzalny klimat. Jak twierdzi ekspert grill360 - podczas wędzenia istotną i decydującą kwestią jest czas. Dlatego cierpliwych, ale i tych mniej cierpliwych zapraszamy do lektury!

Wędzenie - czy to ciekawe?

Wędzenie jednych fascynuje, zaś dla innych jest totalną abstrakcją. Jeżeli należysz do pierwszej grupy ludzi, możemy sprawić, że zafascynujesz się wędzeniem jeszcze bardziej. Zaś jeżeli dotychczas nie byłeś do niego przekonany, może okazać się, że polubisz wędzenie, gdy okaże się, że wcale nie jest takie trudne jak wcześniej myślałeś. Wędzone potrawy z grilla mogą być proste do wykonania, smaczne i zdrowe!

Specjalność mistrza grilla

Specjalność naszego mistrza grilla to marynowane i podwędzane skrzydełka BBQ. Pomimo, że wymagają wcześniejszego marynowania przez 24 godziny, to samo ich przygotowanie trwa zaledwie 20 minut. Jak okazuje się, wcale nie wymagają specjalnego wysiłku. Są świetną potrawą już do samej nauki wędzenia. Ale jak widać, mogą być ulubionym daniem nawet dla mistrzów.

Jak wędzić za pomocą grilla?

Wielu ludzi aby wędzić, kupuje specjalne urządzenia zwane wędzarniami. I owszem, mogą się przydać, jeżeli planujemy wędzenie na większą skalę. Ale w przypadku wędzenia na własne potrzeby, często wystarczy do tego grill. Ważne żeby posiadał pokrywę (jak każdy profesjonalny grill). Potrzebujemy też specjalne drewienka do wędzenia. Więcej na ten temat w artykule z poradami: “Wędzenie za pomocą grilla – nowa europejska tendencja”.

Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Pytania rosną w miarę wędzenia. Odpowiedzi możesz szukać u naszego eksperta!

SOCIAL MEDIA

AKTUALNOŚCI

Okoń z grilla [PRZEPIS]

decofire
0 220
Nie masz pomysłu na obiad? Postaw na rybę z grilla. Michał Dobosz i Kacper Salzman polecają labraksa pieczonego na desce cedrowej z ziołami. Spróbuj...

GRILLE GAZOWE