Grillowanie ryb

Grillowanie ryb - najlepsze przepisy!

Ryby w zależności od sposobu przyrządzenia można lubić bardziej lub mniej. Do tych grillowanych nie sposób podchodzić sceptycznie. Jednak jak wszystko w życiu - grillować ryby też trzeba umieć. Na szczęście łatwo się tego nauczyć. Wystarczy zaczerpnąć inspiracji z naszych przepisów, na początku podążać za nimi krok po kroku, dochodząc do wprawy i końcem końców wymyślając własne przepisy.
Łosoś po azjatycku – przepisy na dania z grilla Weber

decofire
0 961
Przepis na pyszne i zdrowe danie z grilla. Łosoś serwowany po azjatycku, z dodatkiem ananasa i sezamu! Składniki: 500g Łososia ze skórką ½ sztuki ananasa 1 limonka ½ Pęczek...
Jak grillować ryby i owoce morza – Praktyczne porady

decofire
0 875
Grillowanie ryb i owoców morza, może wydawać się całkiem proste. Jednak, aby ryba była zawsze dobrze przyrządzona na ruszcie, należy przestrzegać kilku zasad. Przedstawiamy...
PSTRĄG Z GRILLA – Grillowanie ryb

decofire
0 2869
Wraz z naszym grillmasterem Julianem Karewiczem postanowiliśmy przygotować rybę w całości opiekaną na grillu. Świeży pstrąg faszerowany aromatycznymi dodatkami to doskonała alternatywa dla tłustych mięs...
Łosoś z sosem kokosowym z curry – przepisy na dania z grilla Weber

decofire
0 2659
Przedstawiamy przepis na pyszne danie z grilla Weber - Łosoś z sosem kokosowym z curry. Szybkie, proste i niesamowicie efektowne danie. NA 4-6 PORCJI CZAS PRZYRZĄDZANIA:...
Sushi z grilla – Jak przygotować?

decofire
0 2133
Oryginalny pomysł na potrawę z grilla? Sushi z grilla. Ten japoński specjał występuje w wielu wersjach smakowych. Aby uzyskać całkiem nową odsłonę tej potrawy,...
Pomysły na przekąski z grilla na karnawał – Inspiracje Grill360

decofire
0 3449
Karnawał trwa w najlepsze! Podejrzewam jednak, że nie wszyscy mieli jeszcze okazję poszaleć na parkiecie i rozkoszować się karnawałowymi przysmakami. Przedstawiamy propozycje pysznych przekąsek...
Pstrąg smażony w całości, z salsą ze skwarek

decofire
0 2840
Metoda grillowania: bezpośrednia Wkład Weber GBS- Patelnia Pstrąg smażony w całości - Składniki dla 4 osób: Cztery małe pstrągi 100 g pokrojonego w kostkę boczku 8 pokrojonych drobno daktyli 4...
Sea food cataplana, czyli ryby, muszle, homary po portugalsku

decofire
0 3198
Metoda grillowania : Pośrednia Wkład Weber GBS- Dutch oven Sea food cataplana - Składniki dla 4 osób: 100 g kiełbasy chorizo 8 świeżych małży 1 filet z dorsza 8...
Grillowanie ryb – jakie ryby na grilla ? – Porady Grill360

decofire
0 14710
Słowo grill kojarzy nam się przede wszystkim z mięsem. Czas zmienić przekonania i dla urozmaicenia wrzucić na ruszt rybę, której zalety mogłabym wymieniać bez...
Ryba z grilla. Na zdrowie i ze smakiem – Inspiracje Grill360

decofire
0 4476
Pieczenie na ruszcie staje się coraz bardziej popularną rozrywką towarzyską oraz polem do popisów kulinarnych. Wraz z pojawieniem się na rynku coraz większej ilości...
Grillowanie ryb, choć nie jest aż tak powszechne jak grillowanie mięs, również cieszy się dużą popularnością. Poza tym pozostawia duże pole do popisu, nie tylko jeżeli chodzi o wybór ryby, ale i technikę grillowania. Łosoś z sosem kokosowym z curry brzmi pysznie, prawda? A sushi z grilla? To także jest możliwe.

Jakie ryby na grilla?

To pytanie, które często stawiają sobie grill masterzy. Prawda jest taka, że grillować możemy każdą rybę, w zależności od tego na jaką mamy smak. Jednak dwie najbardziej popularne do grillowania ryby to pstrąg i łosoś. Może dlatego, że są smaczne i można przyrządzać je na wiele sposobów. Jakich? Pstrąga można usmażyć w całości z salsą ze skwarek, lub nafaszerować oliwą i cytryną i piec, obracając na grillu. Z kolei łososia przyrządzić po azjatycku, bądź z sosem kokosowym w curry. Więcej o tym jakie ryby wybrać do grillowania przeczytasz tutaj: Grillowanie ryb – jakie ryby na grilla?

Zdrowe, rybno-warzywne przekąski

Ryby ogólnie kojarzone bywają ze zdrowym odżywianiem. Jest w tym sporo racji, gdyż są cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, a także witamin: A, B, D i E. Ryby przyrządzane na grillu są jeszcze zdrowsze niż te smażone na patelni, gdyż nie zawierają szkodliwych tłuszczów trans. Przy tym są mniej kaloryczne, nie tracąc przy tym ani odrobiny smaku. Aby jednak grillowanie ryb przebiegało w sposób dla nas korzystny, nasi eksperci przygotowali kilka porad: jak grillować ryby i owoce morza. Być może zainspirują cię też: Pomysły na przekąski z grilla na karnawał.

SOCIAL MEDIA

AKTUALNOŚCI

Popcorn z grilla – dowiedz się jak go zrobić – inspiracje

decofire
0 1079
Kilka dni temu, to jest 19 stycznia obchodziliśmy Narodowy Dzień Popcornu. Święto to, podobnie jak sam smakołyk, trafiły do nas zza oceanu. Rozkwit jego popularności...
Jak przechowywać grill poza sezonem?

decofire

GRILLE GAZOWE