Konserwacja żywności za pomocą dymu to nie tylko sposób na utrzymanie jej świeżości, lecz również na wydobycie najlepszego smaku i aromatu. Wędzenie to jedna z najstarszych metod przyrządzania potraw. Świetnym rozwiązaniem dla wszystkich fanów dobrego smaku jest Smokey Mountain Cooker marki Weber.

Jak uzyskać w domowy sposób idealne soczyste mięso i ryby? Za pomocą wędzarni. Jej zastosowanie spowoduje, że grillowane pokarmy otrzymają aromatyczny smak i zapach olchy, hikory, jabłoni, pekanu, czy też drewna cedrowego. Wędzenie daje nam ogromne spektrum możliwości kulinarnych oraz dostarcza satysfakcji. Jeśli chcemy w łatwy i skuteczny sposób osiągnąć mistrzostwo w sztuce „opalania” w naszych ogródkach, warto dowiedzieć się, jak działa Smokey Mountain Cooker.

Smokey Mountain Cooker-grill-1Smokey Mountain Cooker – małe jest skuteczne

Urządzenie marki Weber pozwala na przyrządzanie ryb oraz wielkich kawałków mięsa na dwóch poziomach. Należy do niewielkich rozmiarów, estetycznie wyglądających oraz czystych w utrzymaniu wędzarni. Obszerne pole do opalania zostało wyposażone w dwa ruszty o średnicy 47 cm lub 57 cm, w zależności od modelu. Duży, otwierany otwór urządzenia, umożliwia szybkie i precyzyjne dokładanie brykietów oraz drewienek.

Smokey Mountain Cooker posiada pokrywę oraz kocioł wykonane z wysokiej jakości stali, pokrytej emalią porcelanową w czarnym kolorze. Urządzenie zostało wyposażone w popielnik, który jest przeznaczony do gromadzenia nadmiaru tłuszczu skapującego z wędzonych pokarmów. Smokey Mountain Cooker ma także wbudowany w pokrywie termometr, który umożliwia utrzymanie i kontrolę optymalnej temperatury, a także termiczny ekran na spodzie, zapobiegający promieniowaniu ciepła. Dzięki uchwytowi wykonanemu z nylonu wzmocnionego włóknem szklanym, można bez obaw bezpiecznie podnosić pokrywę oraz przenosić domową wędzarnię.

Smokey Mountain Cooker-grill-2

Smokey Mountain Cooker to domowa wędzarnia o kompaktowych rozmiarach. Należy do innowacyjnych mobilnych urządzeń, które pozwalają osiągnąć smak staropolskich potraw. Pamiętajmy, że sekretem dobrego wędzenia jest sztuka odpowiedniego dozowania aromatycznego drewna!

Opis produktu:

Dla wszystkich, którzy uwielbiają wędzony smak. Wędzarka z firmy Weber umożliwia wędzenie dużych kawałków mięsa lub ryb na dwóch poziomach.

  • duży właz: ułatwia dołożenie węgla lub drewienek do wędzenia
  • 3 osobno regulowane wywietrzniki dla optymalnego regulowania temperatury
  • stabilne nóżki
  • 2 poziomy do wędzenia i grillowania: stwarzają wiele możliwości
  • tacka na wodę i tłuszcz pokryta emalią porcelanową: grillowane potrawy nie wysychają
  • masywny ruszt do palenia: nawiewane powietrze krąży równomiernie wokół brykietu
  • wysokiej jakości pokrowiec: chroni wędzarkę przed deszczem i zabrudzeniem
  • żywość może być wędzona bądź gotowana przez wiele godzin przy jednakowej temperaturze
  • 2 chromowane ruszty
  • kolor: czarny

Informacje dodatkowe:

Ruszt średni
Termometr wbudowany w pokrywę
Pokrywa i kocioł pokryte emalią porcelanową
Uchwyt w pokrywie: odporny na ciepło 1
Uchwyty z Duroplastu 1
Uchwyt do wywietrzników powietrza aluminiowy
Tacka na tłuszcz wyjmowana
Tacka na popiół z aluminium
Ruszt, otwierany 2x chromowany
Powierzchnia rusztu Ø 2 x 47
Czas grillowania metodą bezpośrednią < 30 min.
Czas grillowania metodą pośrednią > 30 min.
Wymiary Wysokość / szerokość / głębokość<br />102cm / 47cm / 47cm
Waga 20kg
Kolor czarny
Gwarancja – kocioł i pokrywa 10 lat
Gwarancja – uchwyty 10 lat
Gwarancja – Ruszty: do pieczenia i palenia 2 lata
Gwarancja – Inne części 2 lata
SKU 721004

Wędzarkę można zobaczyć na ekspozycji w salonie Decofire w Krakowie, ul. Nad Serafą 56, tel. 668-151-378.

Smokey Mountain Cooker-grill-4