Grill360 Przepisy Szaszłyki z karkówki

Szaszłyki z karkówki [PRZEPIS]

decofire
0 60
Szaszłyki z karkówki [PRZEPIS]

Kto nie lubi szaszłyków z grilla? Wszyscy je uwielbiają. Świetnie się sprawdzają przy wspólnym biesiadowaniu. Michał Dobosz i Marek Siol polecają te z karkówki. Zobacz, jak je przygotować.

Dobra rada na początek:

Do marynaty dodajesz czosnek? Rozetrzyj go najpierw i posyp solą. Czosnek będzie miał mocniejszy aromat.

Zobacz też: Satay z indyka

Szaszłyki z karkówki – składniki:

  • karkówka
  • ketchup pikantny
  • sos sojowy
  • cebula czerwona
  • czosnek
  • olej
  • miód

szaszłyki

Szaszłyki z karkówki – przygotowanie:

Karkówkę pokrój na ok. 2 cm plastry. Każdy z nich uderz kilka razy nożem. Dzięki temu marynata lepiej się wchłonie.

Czosnek obierz i posiekaj. Zmieszaj ketchup z sosem sojowym, miodem i olejem. Dodaj czerwoną cebulę i posiekany wcześniej czosnek.

Karkówkę natrzyj marynatą. Odstaw do lodówki na około godzinę.

szaszłyki

Plastry karkówki ułóż jeden na drugim. Mięso nabij na szaszłyki. Całość potnij na plastry.

Rozgrzej grilla minimum do 250 stopni. Szaszłyki połóż na ruszcie i polej olejem.

Grillowane szaszłyki z karkówki ułóż na talerzu. Podawaj z piklami.

Smacznego!

GD Star Rating
loading...

PODOBNE ARTYKUŁY

Satay z indyka [PRZEPIS]

decofire
0 103