Grill360 Przepisy Tatar z grilla

Tatar z grilla [PRZEPIS]

decofire
0 109
Tatar z grilla [PRZEPIS]

Podobno przyrządzenie tatara to sztuka. Nie przepadasz za surowym mięsem, ale tatara chciałbyś spróbować? Sięgnij po wersję podwędzaną. To naprawdę dobrze smakuje! 

Tatar z grilla – składniki:

– chuda wołowina 200 g
– olej rzepakowy tłoczony na zimno
– dymka posiekana – 1 łyżka
– grzanki z bagietki
– parmezan do woli
– musztarda pikantna – 2 łyżki
– sos sojowy – 1 łyżeczka
– pietruszka
– marynowane kurki – 1 łyżka
– świeżo mielony pieprz
– sól

tatar

Tatar z grilla – przygotowanie:

Mięso posiekaj i przełóż na tackę do wędzenia. Pozostaw na grillu około 3 minuty.

Marynowane kurki i pietruszkę posiekaj. Zetrzyj parmezan. Cebulę pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj z olejem rzepakowym. Dodaj łyżkę pikantnej musztardy. Dopraw solą i pieprzem.

Zobacz też: Szaszłyki z karkówki

Bagietkę pokrój na duże kromki. Posmaruj je olejem rzepakowym i połóż na ruszcie.

Gotowe mięso dodaj do wcześniej przygotowanych składników. Całość wymieszaj dłonią. Dopraw solą i pieprzem. Tatara odstaw do lodówki na 15-20 minut.

Grzanki zdejmij z rusztu. Tatara dopraw sosem sojowym i przełóż na bagietkę. Posyp startym parmezanem.

Smacznego!

 

GD Star Rating
loading...

PODOBNE ARTYKUŁY

Grillowany bakłażan [PRZEPIS]

decofire
0 29
Ziemniaki Hasselback [PRZEPIS]

decofire
0 105