Cześć, Michał z grill360.pl. Pokaże Wam dzisiaj jak szybko przyrządzić burger wołowy z dodatkiem ogórka konserwowego i musztardy francuskiej, podane z serem cheddar i sosem barbecue. Zapraszam!
Do naszych burgerów, zamiast klasycznej salaty, zrobimy troszkę inny dodatek…Połączymy ogórki konserwowe, razem z musztardą francuską, do smaku nieco soli i pieprzu. Całość będzie naprawdę smaczna!
Burger wołowy – przygotowanie
Na środku mięsa palcem robimy niewielką dziurkę, po to aby burgery nie zmieniły swojej wielkości. Burgery wrzucamy na ruszt w tym samym momencie co pieczywo. Burgery grillujemy na strefie bezpośredniej, pieczywo na strefie pośredniej. Grillujemy około 3 minut z każdej strony. Oprószamy solą i pieprzem. Do naszych burgerów użyjemy sera, układamy na mięsie. Jest to ser cheddar, który idealnie pasuje do burgerów.
Na spód bułki kładziemy wcześniej przygotowaną sałatkę z ogórków, podgrzewamy po to aby wszystko w burgerze było ciepłe. Z kolei na gorę bułki lejemy sos barbecue, który z znacznym stopniu wzbogaci nam smak burgera. Nasze burgery są gotowe do złożenia.
Na koniec wbijemy w sam środek patyczki, aby burgery nam się nie rozwalały. Smacznego!
CZYTAJ NASZĄ GAZETĘ www.Grill360.pl