Cześć! Michał Dobosz i Julian Karewicz przygotują dziś pyszny deser z grilla. Będzie to wyśmienite ciasto czekoladowe, które jest szybkie i niezwykle proste w przyrządzaniu. Idealna propozycja dla fanów domowych wypieków.
Ciasto czekoladowe – przygotowanie
Do przygotowania naszego ciasta potrzebujemy zaledwie kilku składników. Będą to: jajka, mąka, cukier, gorzka czekolada oraz masło.
Rozpoczynamy od rozpuszczenia gorzkiej czekolady razem z masłem. W tym celu do tacki aluminiowej wrzucamy te dwa składniki i ustawiamy grill na niską temperaturę. Należy uważać, aby nic nam się nie przypaliło a jedynie składniki połączyły się ze sobą i stworzyły gładką czekoladową masę.
W międzyczasie do miski wrzucamy jajka oraz cukier. Całość dokładnie ubijamy trzepaczką. Następnie dodajemy mąkę i ponownie wszystko bardzo dokładnie mieszamy tak, aby stworzyło jednolitą konsystencję.
Kiedy czekolada rozpuści się i połączy z masłem, powstałą czekoladową masę dodajemy do miski z pozostałymi składnikami. Wlewamy ją powoli, jednocześnie mieszając. W ten sposób uzyskaliśmy gotową do wypieku masę. Wylewamy ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawiamy na grillu. Ciasto będzie najlepsze kiedy dobrze przypiecze się z wierzchu a w środku pozostanie lekko płynne.
Życzymy smacznego!
CZYTAJ NASZĄ GAZETĘ www.Grill360.pl