Cześć, Michał z Grill360.pl Przygotujemy sobie dziś bardzo fajną i smaczną przekąskę, którą możecie przygotować na grillu. Będą to nachosy ziemniaczane ze stekiem z łaty wołowej, zapieczone na grillu. Działamy!

Nachosy – przygotowanie

Ziemniaki kroimy w talarki, mam tutaj około 6-7 ziemniaków. Wszystkie skroję do miski. Używamy tylko kilku składników, ziemniaki oliwimy, solimy i pieprzymy, żeby były wyraziste w smaku. Dodam słodką paprykę ale możecie także dodać ostrą, według uznania.

Rozkładamy papier do pieczenia, układamy na nim nasze ziemniaczki, będziemy je wrzucać na grilla, na jakieś 20 minut. Zamykamy pokrywę grilla, grill powinien mieć temperaturę 220 stopni.

Michal_Dobosz_grill360_przepis nachosy

W czasie gdy ziemniaki się robią, przygotujemy sobie stek z łaty wołowej. Delikatnie oliwimy, solimy i pieprzymy. Na rozgrzaną na grillu patelnie, wrzucamy nasz kawałek mięsa. W międzyczasie nie zapomnijmy także o obróceniu naszych ziemniaków, które robią się w sposób błyskawiczny.

Kiedy nachosy będą gotowe, wykładamy je na żeliwną patelnie. Grillowany stek z łaty kroimy w poprzek włókien. Pokrojonymi kawałkami setka, zasypujemy nasze nachosy ziemniaczane. Całość zasypujemy startym serem, ja posiadam startą mozzarelle i starty żółty cheddar. Wszystko ponownie wędruje na grill, zapiekamy około 15-20 minut.

Aby dodać naszym nachosom smaku, podajemy je ze śmietaną i przygotujemy sobie salsę. Salsa będzie z posiekanej drobno cebuli, pomidorów, wyciśniętego czosnku i papryczki chilli. Na koniec doprawiamy ją solą i pieprzem.

Całość wygląda wyśmienicie a na pewno smakuję jeszcze lepiej. Zachęcam Was do wykorzystania tego przepisu, życzę smacznego!

CZYTAJ NASZĄ GAZETĘ www.Grill360.pl

No votes yet.
Please wait...
decofire.pl