Jak rozpalić wędzarnię Weber Smokey Mountain Cooker?

Zobacz jak mistrz grilla Michał Dobosz rozpala wędzarnię Weber Smokey Mountain Cooker, tak żeby móc w niej wędzić przynajmniej przez 8 godzin. Podstawa, komin środkowy i dwa ruszty oraz pokrywa, to poszczególne części tej wędzarni. Ekspert Grill360 udowodni dlaczego warto do środka kominu nasypać już rozżarzony brykiet, zaś dookoła – brykiety nie rozżarzone. Sypanie brykietu, wkładanie misy z wodą, przygotowywanie poszczególnych części, dorzucanie wiórek wędzarniczych – to wszystko można zobaczyć na danym filmiku. Jednak z wideo możesz dowiedzieć się nie tylko jak rozpalić wędzarnię, ale również w czym i jak długo moczyć karkówkę przed wędzeniem, aby naprawdę ujmowała smakiem. Zobacz najsmaczniejsza karkówkę na świecie i naucz się sam taką robić!

Masz pytania?

Pod wpływem oglądania tego, czy innego wideo mogły nasunąć Ci się pewne pytania. Bardzo chętnie na nie odpowiemy, wystarczy tylko że skontaktujesz się z nasza redakcją. 

 

No votes yet.
Please wait...