Grill masterzy zdradzają skuteczne tricki jak przygotować idealny stek z grilla.

Michał Dobosz z Grill360 i Julian Karewicz z Weber zapraszają do wspólnego grillowania Cote de Boeuf.

Stek z grilla, że palce lizać!

Z tego wideo nie tylko zobaczysz jak mistrzowie grilla – Michał Dobosz i Julian Karewicz grillują steka. Także dowiesz się: jak wybrać najlepszy rodzaj mięsa, z których krów jest ono najsmaczniejsze. Znajdziesz odpowiedź na pytania: o czym świadczą sine elementy w mięsie? Co to są sezonowalnie? I po jakim okresie od uboju został zaserwowany najdroższy stek świata? Skąd wiadomo, że stek jest już gotowy do zdjęcia z rusztu? Jaka temperatura powinna być w środku steka i kiedy możemy mówić o wypieczonym steku? A także: dlaczego warto przed podaniem smarować steki oliwą, z kolei nie warto ich solić?

Kto pyta, nie błądzi!

W wideo znajdziesz odpowiedź na wiele pytań i pewnie dowiesz się też czegoś, o czym wcześniej nie miałeś pojęcia. Jednak jeżeli tylko pod wpływem filmu pojawią się pytania, możesz zadać je bezpośrednio Michałowi Doboszowi. Kontakt do niego znajdziesz tutaj.

Życzymy smacznego i udanego grillowania! 🙂

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
decofire.pl