Jeżeli jesteś fanem bądź fanką grillowanych ryb – ten przepis jest dla Ciebie. Labraks pieczony, prosto z grilla, tym razem został przyrządzony w niezwykle ekskluzywny, a zarazem łatwy sposób, mianowicie zapiekany na desce cedrowej i z ziołami. Obejrzyj powyższe wideo i zobacz jak wygląda to w praktyce! 🙂

Na początku musimy pamiętać o tym, aby zamoczyć deskę cedrową w wodzie przynajmniej  przez pół godzinki. Następnie nagrzewamy deskę z jednej i z drugiej strony, a gdy będzie już gorąca, układamy na niej rybę. Tego typu deskę możesz zakupić w naszym sklepie. Jest ona wielokrotnego użytku, a ryba nie przypala się i nie przywiera do niej.

Kolejny krok to przyrządzenie odpowiedniej marynaty do ryby. Potrzebujemy odrobinę octu, soli, pieprzu, pokrojonej cebuli i limonki, następne faszerujemy tym rybę na zewnątrz i od środka. Podobnie od środka faszerujemy ją kawałkami cebuli, limonki i świeżymi ziołami.

Na gorącej powierzchni deski układamy świeże zioła, a na wszystko kładziemy rybę. Dodatkowo możemy ją również podwędzić rozmarynem rzuconym na brykiet. Po kilku minutach przewracamy rybę na drugą stronę. I gotowe! Jeżeli masz jeszcze jakiekolwiek wątpliwości, obejrzyj filmik i zobacz jak to robią prawdziwi profesjonaliści! Miłego oglądania i smacznego! 🙂

 

No votes yet.
Please wait...
decofire.pl