Cześć, Michał z grill360.pl. Dziś przygotuje dla Was fantastyczny poncz, delikatnie zaprawiony alkoholem, z grillowanych owoców, na rozpoczęcie każdej imprezy grillowej!

Do przygotowania naszego ponczu, będziemy potrzebowali kilku prostych składników, z owoców będą to pomarańcze, jabłka i limonki, będziemy grillowali także imbir. Z przypraw potrzebna nam będzie laska cynamonu, gwiazdki anyżu, miód aby nieco osłodzić nasz napój, sok z tłoczonych jabłek, żubrówka i cydr.

Poncz – przygotowanie

Poncz będziemy grillowali metodą pośrednią. Owce i imbir kroimy, nie ma znaczenie jak grube będą plastry, wszystkie i tak będziemy wrzucać na ruszt. Grillowane owoce zupełnie inaczej smakują, uwalniają się wspaniałe aromaty, owoce się karmelizują. Grillowane owoce wrzucamy do kociołka, dodajemy także laskę cynamonu i anyż gwieździsty, całość zalewamy cydrem, sokiem z tłoczonych jabłek i dla wzmocnienia smaku – żubrówką. Aby z kolei nieco osłodzić nasz napój dodajemy odrobinę miodu. Warto także dla jeszcze bardzie wyrazistego smaku, dorzucić dwa gałązki świeżego rozmarynu.

Nasz poncz jest gotowy! Podajemy razem z owocami w środku, można je zjeść po wypiciu ponczu.

CZYTAJ NASZĄ GAZETĘ www.Grill360.pl

No votes yet.
Please wait...
decofire.pl