Macie ochotę na pyszną, grillowaną tortillę? Tym razem macie okazję jej spróbować w towarzystwie dobrze wypieczonego kurczaka, wędzonego kalafiora i grillowanego ananasa. Brzmi smacznie, a wcale nie jest trudne do wykonania. Obejrzyjcie wideo z ekspertem Grill360 i przekonajcie się, że to naprawdę łatwe, a przy tym bardzo efektowne.

Na początku przygotowujemy kurczaka w całości – marynujemy go w cytrynie, oleju i przyprawach, a następnie nakładamy na puszkę piwa i kładziemy go pionowo na ruszt. Kurczaka dobrze jest na początku podwędzić za pomocą wiórek wędzarnianych lub pelletu.

Kiedy kurczak już się zarumieni, wędzimy na ruszcie całego kalafiora. Podkręcamy temperaturę w grillu i z wędzenia przechodzimy do grillowania.

Następnie przygotowujemy specjalny sos do tortilli. Powstaje on na bazie majonezu, musztardy, suchej marynaty Texas Don Marco’s. Do tak powstałego sosu dajemy kawałeczki kalafiora. Po zdjęciu kurczaka z grilla, rozcinamy go, a jego kawałeczki również dodajemy do zrobionego wcześniej sosu. Tak przyrządzony sos z dodatkami grillowanego kurczaka i wędzonego kalafiora posłuży jako nadzienie tortilli. Wypełniamy nim wnętrze placków i zawijamy.

A co z ananasem? Jego plasterki układamy na ruszcie. Polewamy sosem Orange Habanero marki Don Marco’s. Grillujemy i tyle. Plasterki grillowanego ananasa podajemy razem z tortillą. Smacznego!

No votes yet.
Please wait...
decofire.pl