Labraks pieczony na desce cedrowej z ziołami
Jeżeli jesteś fanem bądź fanką grillowanych ryb - ten przepis jest dla Ciebie. Labraks pieczony, prosto z grilla, tym razem został przyrządzony w niezwykle...
Kokosowe pancakes z ananasem
Wielu z nas kojarzy grillowanie z przygotowywaniem potraw na słono lub ostro, tymczasem w ten sposób można stworzyć wiele wspaniałych, słodkich deserów! Wkrótce przekonasz...
Rolowany boczek z rożna z szałwią, śliwką i cebulą!
Rolowany boczek z rożna - wykonanie
Skoro boczek z grilla brzmi smakowicie, to co dopiero rolowany boczek z rożna nadziewany śliwką, szałwią i cebulą? Te...
Jak grillować jagnię? Comber jagnięcy w dwóch odsłonach
Jagnięcina to jedno z najbardziej delikatnych mięs. Dobrze przyrządzona jest miękka i soczysta. Michał Dobosz i Kacper Salzman postanowili przygotować ją na dwa sposoby...
Marynowanie dziczyzny – sarna w dwóch odsłonach
Dziczyzna to wyjątkowo szlachetne mięso o niepowtarzalnym aromacie i smaku. Wymaga ona jednak odpowiedniego przygotowania, aby w pełni wydobyć z niej to co najlepsze....
Grillowane przegrzebki z solonym karmelem i puree z bakłażana
Przegrzebki czyli inaczej małże św. Jakuba to jedne z najsmaczniejszych owoców morza. Są delikatne w smaku i można je podawać na wiele sposobów. Dziś...
Focaccia i szaszłyk z krewetką, chorizo oraz limonką
Dziś na grillu wariacja hiszpańsko - włoska. Połączenie tradycyjnego chleba włoskiego - Focaccia, podana z hiszpańskimi szaszłykami z chorizo, krewetkami i limonką. Danie, które...
Cheeseburger ze szpinakiem i konfiturą z czerwonej cebuli
Dziś na ruszcie jedno z najpopularniejszych dań. Klasyczny Cheeseburger podany z konfiturą z czerwonej cebuli i szpinakiem. Jeśli kiedykolwiek najdzie Was ochota na burgera,...
Lemon Butter Steak – Tomahawk z masłem cytrynowym
Sezon grillowy trwa w najlepsze a na naszym grillu wylądował kolejny porządny kawał mięsa! Tomahawk bo o nim mowa, podaliśmy z masłem cytrynowym z...
Flambirowane banany w rumie z nutą cytrynową
Pomysł na letni, pyszny i efektowny deser z grilla? Flambirowane banany w rumie z cynamonem i skórką cytryny! Dziś Michał Dobosz prezentuję jak przygotować...