Grill360 Producenci Broil King Wędzarnia Broil King Smoke Vertical – niepowtarzalna jakość potraw

Wędzarnia Broil King Smoke Vertical – niepowtarzalna jakość potraw

Wędzarnia Broil King Smoke Vertical – niepowtarzalna jakość potraw

Wędzarnia Broil King Smoke Vertical – wędzenie jest jedną z najlepszych metod na konserwację żywności. Ponadto produkty, które przebywają w dymie wędzarniczym nabierają niepowtarzalnego zapachu, a smak wędzonych mięs i ryb jest nie do podrobienia.

Wędzarnie to nowoczesne urządzenia, które może nabyć każdy z nas. Do przygotowywania potraw tą techniką, nie trzeba mieć specjalnych umiejętności kucharskich. Ważne, aby cały proces przebiegał zgodnie z ogólnymi założeniami wędzenia.

Co i jak uwędzić?

Do wędzenia nadaje się praktycznie każdy rodzaj mięs, wędlin, ryb czy serów. Kolor i aromat potraw nie jest zależny tylko od metody wędzenia, ale i od zastosowanego drewna. W nowoczesnych wędzarniach wykorzystywane są specjalne brykiety lub trociny, które wytworzono ze starannie wyselekcjonowanych drzew liściastych: olchy, buku, dębu, jak i drzew owocowych.

Wyróżnia się dwa rodzaje wędzenia: zimne – w temperaturze od 16 do 22°C oraz gorące – od 40 do 90°C. Dzisiejsze urządzenia pozwalają uzyskać idealną temperaturę wędzenia, bez konieczności ciągłego sprawdzania. Takie wędzarnie są sterowane automatycznie, a ponadto są bardzo intuicyjne w obsłudze.

Wędzarnia Broil King Smoke Vertical

Wędzarnia Broil King Smoke Vertical – Prosta obsługa, doskonała jakość

Aby uzyskać zamierzone efekty, najlepiej jest zaufać sprawdzonemu sprzętowi, jakim niewątpliwie jest wędzarnia Smoke Vertical kanadyjskiej marki Broil King. Urządzenie jest bardzo proste w obsłudze oraz tanie w eksploatacji. Producenci bowiem, zbudowali wewnątrz palnik zasilany gazem, który powoduje rozgrzanie wiórów drzewnych do temperatury dymienia.

Dolna komora wędzarni to miejsce, gdzie znajduje się palnik, stalowy pojemnik na wióry drzew oraz pojemnik na wodę i przyprawy. Na drzwiach znajduje się termometr, który kontroluje aktualną temperaturę wewnątrz urządzenia. Ściany boczne Smoke Vertical są wyposażone w otwory wentylacyjne, dzięki którym można regulować temperaturę znajdującą się wewnątrz.

Dzięki czterem, solidnym nogom, wędzarnia jest bardzo stabilna, a dodatkowe dwa koła pozwalają na transport urządzenia w dowolne miejsce.

Dodatkowo na ścianach zewnętrznych zamontowano uchwyty na podręczne akcesoria.

Wędzarnia Broil King Smoke Vertical

GD Star Rating
a WordPress rating system
Wędzarnia Broil King Smoke Vertical - niepowtarzalna jakość potraw, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

PODOBNE ARTYKUŁY