Grill360 Przepisy Grillowany bakłażan

Grillowany bakłażan [PRZEPIS]

decofire
0 69
Grillowany bakłażan [PRZEPIS]

Jakie warzywo najlepiej sprawdza się na grillu? Jeśli jeszcze nie próbowałeś grillować bakłażana – najwyższa pora. Jak to zrobić – podpowiadają Michał Dobosz i Marek Siol.  

Grillowany bakłażan – składniki:

  • bakłażan
  • 3 ząbki czosnku
  • sos sojowy do smaku
  • 2 łyżki jasna pasta miso
  • 2 łyżki miód

bakłażan

Grillowany bakłażan – przygotowanie:

Posiekaj czosnek. Wymieszaj sos sojowy, jasną pastę miso i miód.

Bakłażana przekrój na pół, wzdłuż (dość głęboko, ale bez nacinania skóry) i w kratkę.

bakłażan z grilla

Przygotowaną pastą posmaruj warzywo tak, aby masa weszła we wszystkie bruzdy.

Bakłażana połóż na ruszcie. Po 5 minutach podkręć temperaturę grilla do maksimum. Obróć warzywo.

Zobacz też: Sałatka z grillowanych warzyw

bakłażan z grilla

Bakłażana zdejmij z rusztu i przełóż na talerz.

Smacznego!

 

GD Star Rating
loading...

PODOBNE ARTYKUŁY

Tosty z krewetkami [PRZEPIS]

decofire
0 21
Flambirowane brzoskwinie [PRZEPIS]

decofire
0 28