Grill360 Przepisy Pieczarki portobello z grilla z kuskusem i mozzarellą

Pieczarki portobello z grilla z kuskusem i mozzarellą [PRZEPIS HUNGRY EYES]

decofire
0 96
Pieczarki portobello z grilla z kuskusem i mozzarellą [PRZEPIS HUNGRY EYES]

Jeśli macie ochotę na coś lekkiego, albo szukacie idealnego dodatku do potraw mięsnych to pieczarki portobello będą doskonałym pomysłem. Przepis na pieczarki z kaszą poleca autor bloga Hungry Eyes – Marek Siol.

Pieczarki portobello z grilla: składniki (4 porcje)

  • 4 duże pieczarki portobello
  • 100 g kaszy kuskus
  • 1 mała papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 mozzarella
  • sól i pieprz do smaku

Pieczarki portobello z grilla: przygotowanie

Przygotowanie pieczarek portobello zaczynamy od ugotowania kaszy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudzoną kaszę mieszamy z pokrojoną w drobną kostkę papryką, mozzarellą, oliwą, pieprzem i solą oraz rozgniecionym ząbkiem czosnku.

Pieczarki portobello składniki

Zobacz też: Warzywa na grillu: czas i metody grillowania

Pieczarki portobello układamy na grillu i posypujemy delikatnie solą od strony blaszek. Grillujemy je chwilę, aż puszczą wodę. Grzyby nadziewamy obficie farszem i grillujemy do momentu, aż mozzarella się rozpuści.

Pieczarki portobello na ruszcie

Pieczarki portobello z grilla podajemy polane oliwą.

Smacznego!

Marek Siol

Hungry Eyes

www.hungryeyes.pl

GD Star Rating
loading...

PODOBNE ARTYKUŁY