Grill360 Przepisy Grillowanie ryb Sushi z grilla – Jak przygotować?

Sushi z grilla – Jak przygotować?

Sushi z grilla – Jak przygotować?

Oryginalny pomysł na potrawę z grilla? Sushi z grilla. Ten japoński specjał występuje w wielu wersjach smakowych. Aby uzyskać całkiem nową odsłonę tej potrawy, niektóre z dodatków możemy przyrządzić na grillu. 

Jeśli lubisz spędzać czas na świeżym powietrzu przy grillu, a masz już dosyć tłustej karkówki i tradycyjnej kiełbaski, spróbuj czegoś nowego. Zaskocz swoich znajomych i przyjaciół, przygotuj własnoręcznie wykonane sushi z grillowanymi dodatkami! 
Sushi z grilla – Przygotuj się do uczty

Pół godziny wcześniej rozpal grilla i przygotuj wszystkie składniki. Do wykonania oryginalnego sushi z grilla możesz użyć łososia, mango, ananasa, awokado i innych ulubionych składników. Łososia umieść w marynacie na godzinę przed planowanym grillowaniem. Do wykonania prostej marynaty potrzebne nam jedynie ciemny sos sojowy oraz ocet ryżowy, które w połączeniu idealnie współgrają z rybą. Jedynym, ale istotnym elementem sushi, który należy przygotować wcześniej jest oczywiście ryż.

Włącz do przygotowań swoich gości

Sushi z grilla to nie tylko oryginalne danie, ale i możliwość na zaangażowanie w przygotowywanie posiłku więcej niż jedną osobę. Dla tych, którzy robią to po raz pierwszy, może być to niezła frajda.

Spróbuj tworzyć różne kombinacje smakowe np. łososia łącz z mango, a tuńczyka z awokado. Wszystko zależy od indywidualnych gustów smakowych, nie bójmy się jednak eksperymentować!

Przykładowe składniki:
  • łosoś
  • sos sojowy
  • ocet ryżowy
  • ryż
  • mango
  • tuńczyk
  • awokado
  • ananas

 

 

Sushi z grilla

GD Star Rating
a WordPress rating system
Sushi z grilla - Jak przygotować?, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

PODOBNE ARTYKUŁY