Grillowane szaszłyki z krewetek
3h 4 osoby <120 zł

Grillowane szaszłyki z krewetek

Szukasz pomysłu na oryginalne danie z grilla? Poniżej przedstawiamy przepis na grillowane szaszłyki z krewetek, które z pewnością zaskoczą Twoich gości! Soczyste krewetki w aromatycznej marynacie wyróżniają się nie tylko wyrafinowanym smakiem, ale też nowoczesną techniką przygotowywania. Sprawdź przepis i delektuj się nowymi smakami!

Szaszłyki z grilla to klasyczna potrawa, której nie może zabraknąć podczas barbecue, ale dziś przedstawiamy przepis na grillowane szaszłyki w nowej odsłonie! Odkryj soczyste, pełne smaku i koloru szaszłyki z krewetek, które z pewnością staną się gwiazdą każdego grillowego spotkania w gronie rodziny lub najbliższych znajomych.

Grillowane szaszłyki z krewetek przygotujesz za pomocą cyfrowego grilla węglowego Masterbuilt. Przepis łączy w sobie prostotę przygotowania z wyrafinowanymi smakami i aromatami, obiecując nie tylko kulinarną rozkosz, ale także niezapomniane wrażenia podczas przygotowywania posiłku.

Przygotowując ten przepis na cyfrowym grillu węglowym, połączysz prostotę grillowania z wyrafinowanymi smakami i aromatami. Dodatkowo możesz mieć pewność, że szaszłyki zanurzone w aromatycznej marynacie osiągną na ruszcie idealny punkt skarmelizowania oraz soczystości – to wszystko możliwe jest dzięki precyzyjnej kontroli temperatury, jaką oferuje amerykańska marka Masterbuilt!

Zobacz też: Grill i wędzarnia Masterbuilt Gravity Series 1050 [RECENZJA]

Składniki

  • 1 kg dużych, świeżych krewetek (obranych i pozbawionych wnętrzności)
  • 1/4 szklanki sosu sojowego
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • 3 łyżki posiekanej pietruszki
  • 1/2 łyżeczki mielonego czosnku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie:

  1. W płytkim naczyniu wymieszaj: sos sojowy, oliwę z oliwek, sok z cytryny, cebulę, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Tak przygotowaną marynatę odstaw na bok.
  2. Krewetki ułóż na 15 cm bambusowych szpikulcach do szaszłyków.
  3. Następnie szaszłyki umieść w marynacie i delikatnie je obracaj, aby dokładnie obtoczyć marynatą owoce morza.
  4. Szaszłyki przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
  5. Po upływie czasu, wyjmij krewetki z marynaty i umieść na rozgrzanym ruszcie do 160°C.
  6. Grilluj na małym lub średnim ogniu przez 4-6 minut.
  7. Krewetkowe szaszłyki z grilla gotowe. Smacznego!

Może Ci się przydać:

Zobacz również:

Zupa z wędzonego homara 90 min 2 osoby Zupa z wędzonego homara
Burger z łososiem szarpanym 30 min 2 osoby Burger z łososiem szarpanym
Spaghetti z krewetkami z grilla 30 min 2 osoby Spaghetti z krewetkami z grilla

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *