Jagnięcina z grilla

Jagnięcina z grilla - proste, smaczne potrawy i przekąski

Jak grillować jagnięcinę? Na co zwrócić szczególną uwagę? Gdzie zachować ostrożność? Dowiedz się i zostań prawdziwym mistrzem grilla!
Mięso z grilla – czy każdy rodzaj będzie odpowiedni?

decofire
0 2325
Wołowina, drób, jagnięcina, dziczyzna - wybór mięs, jakie możemy przygotować na grillu i wyczarować przepyszne danie, jest ogromny. Ale czy każde mięso będzie równie...
Jagnięcina z grilla choć nie należy do popularnych potraw, jest czymś co odpowiednio przyrządzone smakuje wyśmienicie i pozwala w pełni oddać się przyjemności degustacji. Jednak należy pamiętać o tym, aby rozbić ją przed położeniem na ruszcie, ze względu na to, że jest wyjątkowo tłustym kawałkiem mięsa. Oprócz tego co do grillowania jagnięciny istnieje kilka wskazówek, o których można dowiedzieć się, czytając artykuły z poradami na grill360.pl.

Jak grillować jagnięcinę?

Aby jagnięcina była miękka, soczysta i smaczna, należy moczyć ją w marynacie z przypraw przez całą noc w lodówce. Jednak przed wrzuceniem na ruszt, należy zaczekać aż mięso nabierze temperatury pokojowej (około 30 minut). Jagnięcinę grilluje się przez 5-7 minut w temperaturze 60-65 °C. Upieczone mięso posiada zarumieniony wierch, zaś różowy środek. Przed podaniem należy je położyć na desce na 10-15 min. Wbrew pozorom grillowanie jagnięciny wcale nie jest tak skomplikowane. Ze względu, że to tłuste mięso, grillowanie jest jednym z lepszych sposobów na przyrządzenie go.

SOCIAL MEDIA

AKTUALNOŚCI

Popcorn z grilla – dowiedz się jak go zrobić – inspiracje

decofire
0 1370
Kilka dni temu, to jest 19 stycznia obchodziliśmy Narodowy Dzień Popcornu. Święto to, podobnie jak sam smakołyk, trafiły do nas zza oceanu. Rozkwit jego popularności...
Jak przechowywać grill poza sezonem?

decofire

GRILLE GAZOWE