Soczyste steki z grilla

Soczyste steki z grilla - porady i przepisy

Soczysty i chrupiący stek na masełku z dodatkiem czosnku jest prawdziwym grillowym rarytasem. Jednak nie wystarczy wrzucić na ruszt przypadkowego kawałka wołowiny, aby osiągnąć ten efekt. Należy nauczyć się jak wybierać mięso, jak je przyprawić i w końcu co nieco na temat samej techniki grillowania steków. Te wszystkie informacje znajdziesz u nas, dzięki czemu będziesz mógł się stać prawdziwym mistrzem steków!
Stek Tomahawk z masłem cytrynowym i miętą

decofire
0 451
Pogoda dopisuje, sezon grillowy trwa w najlepsze a my mamy dla Was kolejny pomysł na letnie grillowanie. Na ruszcie grilla ląduje porządny kawał...
Stek Ribeye podany z sosem chimichurri z dodatkiem ananasa

decofire
0 685
Przedstawiamy kolejna propozycję dla fanów grillowanej wołowiny. Tym razem stawiamy na naszą polską wołowinę, która na ruszt nadaje się idealnie. Michał Dobosz i...
Tania alternatywa dla fanów steków – co to są bistro steki i jak je przyrządzić?

decofire
0 1601
Każdy kto jest fanem steków zna doskonale takie pojęcia jak  Ribeye, New York, czy Filet Mignon. To nazwy bardzo cenionych cięć stekowych. Jednocześnie...
Stek z Rostbefu QUADRILLAGE z sosem Serowo-Pieprzowym

decofire
0 1110
Wydaje się Wam przygotowanie idealnego steku jest trudne i zajmuje dużo czasu? Nic bardziej mylnego! Michał Dobosz i Julian Karewicz udowodnią, że pyszny...
T-Bone Stek z grillowanymi warzywami i sosem czosnkowym

decofire
0 1569
Przyrządzanie steków sprawia mi ogromną frajdę, wobec tego przygotowałem dla Was kolejną solidną porcję wołowiny z dodatkami w postaci aromatycznych ziemniaczków, pieczarek, papryki...
Stek New York na sałacie z dressingiem z niebieskiego sera pleśniowego

decofire
0 1995
Przepis na udany rodzinny obiad lub wyjątkową okazję? Wyszukane danie, które zachwyci bliskich nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Stek New York pięknie wygląda...
Stek Tomahawk Ribeye z grillowaną kukurydzą

decofire
0 2262
Przepis na udany wieczór w męskim gronie? Zimne piwo i stek Tomahawk Ribeye! Tym razem postanowiłem przygotować proste lecz efektowne danie, które z pewnością zostanie...
Marynata do mięsa, czyli potrawa idealna – Porady Grill360

decofire
0 2266
Podniesie walory smakowe każdego mięsa wrzuconego na ruszt. Wystarczy, aby mięso poleżało w miksturze całą noc, a na następny dzień nasze kubki smakowe odkryją...
T-bone steak wyserwowany z zmrożonym podwędzonym masłem whisky

decofire
0 1507
T-bone steak - Składniki: 500 gramowy, sezonowany T-bone steak Masło 100 ml whisky torfowej Sól Pieprz Oliwa Drewienka Weber whisky T-bone steak - Sposób przygotowania: ...
Steki z grilla cieszą się ogromną popularnością podczas amerykańskich Barbecue Parties, jednak są uwielbiane także w Polsce. Dobrze przyrządzony stek jest prawdziwym rarytasem. Jednak, żeby umieć go perfekcyjnie przygotować, trzeba opanować kilka podstawowych zasad, które przedstawiamy tutaj w naszych artykułach z przepisami i poradami.

Rodzaje steków

Jak zapewne domyślasz się, stek stekowi nierówny. Nasz ekspert pokazuje jak wykonać Stek Tomahawk Ribeye z grillowaną kukurydzą (antrykot), T-Bone Stek z grillowanymi warzywami i sosem czosnkowym, czy Stek New York na sałacie z dressingiem z niebieskiego sera pleśniowego. Steki z grilla dają ogromne pole do popisu jeżeli chodzi o kulinarne umiejętności, a także zwykłą pomysłowość.

Jak zrobić dobry stek z grilla?

Czytając nasze artykuły z poradami na pewno wkrótce opanujesz sztukę robienia perfekcyjnych steków. Co ciekawe wystarczy jedynie 20 minut, by na talerzu posiadać soczysty i chrupiący kawałek mięsa. Odpowiednie przyprawienie odgrywa tutaj znaczącą rolę. Następnie pieczemy stek krótko w bardzo wysokiej temperaturze. Grunt to nauczenie się jak długo, z której strony i w jakiej temperaturze dopiekać stek, by osiągnąć wymarzony efekt. Jedni wolą stek lekko krwisty, inni preferują, gdy jest wypieczony do reszty. Aby sprostać oczekiwaniom swoich gości, powinieneś najpierw je poznać. W artykule - “Stek z Rostbefu QUADRILLAGE z sosem Serowo-Pieprzowym”, Michał Dobosz zdradza tajniki pieczenia steku.

Jeżeli temat jest dla Ciebie nowy, pewnie w Twojej głowie pojawi się wiele pytań. Chętnie odpowiemy Ci na nie! Zapytaj eksperta grill360!

SOCIAL MEDIA

AKTUALNOŚCI

Popcorn z grilla – dowiedz się jak go zrobić – inspiracje

decofire
0 1370
Kilka dni temu, to jest 19 stycznia obchodziliśmy Narodowy Dzień Popcornu. Święto to, podobnie jak sam smakołyk, trafiły do nas zza oceanu. Rozkwit jego popularności...
Jak przechowywać grill poza sezonem?

decofire

GRILLE GAZOWE